top of page

Joonatan Ristmäe Riia Euroopa karikaetapi poolfinalist!

Eelmisel nädalavahetusel toimus Riias Euroopa karikaetapp, kus oli maadlemas ka Olümpiko mees Joonatan Ristmäe (-81kg). Võistlus algas Ristmäele raskelt, kuid siiski edukalt. Esimene vastane, Tycho Muhlack hollandist, pani Ristmäe kohe matši alguses kõva surve alla, aga Ristmäe pidas vastu. Mida minut edasi, seda paremini sai Ristmäe maadlusesse sisse ja leidis enda ilusa Ipponi väärilise heite.

Teine ring tuli vastaseks leedukas Kostas Butkus - siin ei jätnud Ristmäe mingit võimalust ja juba esimesel minutil näitas Ristmäe enda maasmaadlus oskust, kus vastane pidi alistuma Ristmäe "saksa-rist" kägistustehnika vastu.


Veerandfinaal tõi Joonatani ette nimeka vastase Damian Szwarnowiecki Poolast, kellel on ette näidata täiskasvanute maailmameistri võistlustelt viies koht. Kohtumine oli tuline, kus armu ei antud. Ristmäe suutis üllatada vastast vasakule poole põlvedelt heites - "waza-ari" vääriline hinne. Kaks minutit jäänud ja vastane ajab Joonatani korralikult taga, Joonatan maadleb taktikaliselt hästi ja jõuab alati esimesena heitesse. Siit Joonatanile karjääri nimekaim matšivõit!



Poolfinaalis tuli Ristmäele ebamugav vastane Coen Van Winden hollandist, kes sel korral ei jätnud Joonatanile mitte mingisugust võimalust. Kaotus hollandlase vastu poolfinaalis viis meie mehe pronksi kohtumisele. Päeva viimane kohtumine, pronksimatš, Joonatanil Euroopa reitingu viienda numbri Iftach Badashi vastu oli täis draamat! Kuigi algselt oli Badash aktiivsem ja Joonatan sai esimesena karistada, siis oli hoopis Joonatan see, kes enda uue imeheitega suutis vastast waza-ari hinde vääriliselt heita. Aeg tiksus lõpu poole ja kellal käisid viimased sekundid... ai kui valus - 4 sekundit enne lõppu lasi Joonatan viigistada, mis tähendas et lähme lisaajale. Lisaajal proovis vastane oma taktikat peale suruda ja ründas igast olukorrast. Joonatanile antigi teine shido, aga hoopis Joonatani kontrarünnakud olid nii lähedal uuele skoorile. Neid oli lausa 3! Neljandal lisaminutil leiti hoopis waza-ari vääriline hinne vastasele, mis tähendas Joonatanile Euroopa karikaetapilt viiendat kohta!

See magus medal oli nii lähedal, kahjuks siiski nii! Kiidame Joonatani suurepärase võistluse eest ja vaatame, mida Joonatan veek tulevikus näitab!


83 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page