top of page

Vares EK-l hõbe, Kirna viies! Väiksemad judokad madistasid Nõos!

Eelmisel nädalavahetuel võistlesid Eesti juuniorid Euroopa karikaetapil Poolas Poznanis. Suurepäraste tulemuste eest hoolitsesid Olümpiko klubi judokad.


Esimese asetusega Jakob Vares (-100kg) pidi poolfinaali jõudmiseks alistama Poolat esindava Vincent Mahameedi ja Tšehhi judoka Simon Fulneceki. Probleeme polnud ja poolfinaalis tuli vastaseks Ukraina sportlane Vladyslav Moskvychi, kes leidis end matilt selili kaks korda, mis viis meie mehe finaali.


Finaalis tuli vastaseks eelmise aasta kadettide maailmameister ja U23 Euroopa hõbe Nikita Yudanov. Kohtumine algas Varese dikteerimisel, mille jooksul karistati vastast passiivsuse eest. Pärast järgmist Varese rünnakut jäi meie mees kõhuli maha, kus vastane trikitas kägistustehnikasse, mispeale pidi Vares patsutama. Seekord siis hõbemedal, aga meie mehe maadlus on paljulubav ka järgmisteks turniirideks!

Kabriel Kirna madistas +100kg meesjuunioritega. Esimeses ringis vaba olnud Kirna alistas kindlalt Tšehhi judoka Martin Sedlaki. Poolfinaalis Ukrainaka Yaroslav Omelchenko vastu kujunes põnevusetenduseks. Lisaajal juhtis karistustega veel Kirna, aga ei suutnud enam matši intensiivsusega toime tulla ja sai vastase kahe karistuse kõrvale endale kolmanda karistuse, mis tähendas, et Kirna läks pronksikohtumisele.


Viimane kohtumine Fedir Yaroshenko (UKR) vastu leidis vastane koheselt end selili, siiski waza-ari väärt hindele. Kirna taktika hoida enda edu vedas alt, vastane suutis heita omakorda Kirnat ja veel 10sekundit selili hoida. Kirnale viies koht! Vaikselt hakkab eelmine aasta Euroopa seitsmes mees Kirna end koguma, kuid hetkel jääb natukene puudu veel eneseusust, mis loodetavasti välja lööb juba järgmisel etapil!


Meie kolmas Olümpiko mees Oliver Holtsmeier (-90kg) kohtus loosi tahtel turniiri esimese paigutuse saanud, maailmareitingu kuuenda mehe Ilan Cloetega (Austraalia). Kohe matši alguses suutis Holtsmeier vigastada roideid, aga pusis vapralt edasi. Mehed jõudsid lisaajani, kus Holtsmeier leidis enda energiavarud üles ja viskas võimsa heitega turniiri esimese asetuse Ipponile.


Kuigi arstid keelasid edasi võistelda, proovis Holtsmeier minna maadlema ka järgmist ringi, mis oli ilmselgelt vale otsus. Nii pidi Holtsmeier tunnistama vigastuse tõttu Nils Baalmansi paremust. Rohkem Holtsmeier edasi maadlema ei läinud. Sel aastal suure arenguhüppe teinud Oliver peab nüüd pidama vigastuspausi - kui pika, seda saab teada peale Eestis tehtavaid uuringuid.


Samal ajal toimus Eesti karikasarja etapp noortele judokatele Nõo spordihoones. See oli peaproov järgmise nädala U13 Eesti meistrivõistlusteks. Nõo Karikaetapi tulemused: I koht

Kaur Margus Villako U13 -38kg

Markus Laur Ilves U13 -66kg

Joosep Saaremets U13 +66kg

August Martin Nurm U15 -66kg


II koht

Daniil Titov U13 -34kg

Oleg Belõi U13 -38kg Aleks Russakov U13 -42kg

Gerret Hindrikson U13 -66kg

Norman-Gregor Kakko U15 -73kg

Triinu Sirel U15 -57kg

Roos-Mari Nerut U15 +63kg

III koht

Tormi Aleksander Piir U11 -27kg

William Lauri U13 -38kg

Karl Õun U13 -38kg

Vahur Asi U15 -73kg

V koht

Kaspar Kivila U13 -38kg

Damir Kromanov U13 -38kg

Timmo Tomingas U13 -46kg

Kristjan Randmaa U15 -46kg


VII koht

Sten Uiboupin U13 -34kg

Martin Arop U11 -38kg

Martin Männigo U13 -38kg


84 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page