top of page

Valitseva Euroopa meistri alistanud Emma-Melis Aktas pärjati Hispaanias Euroopa karikaetapi võitjaks.

Emma-Melis Aktas võidutses U18 Fuengirola Euroopa karikaetapil, alistades kindla ülekaaluga kõik enda vastased.


Euroopa judot valitseva Prantsusmaa jaoks oli see koondise üks valikturniire ja Emma kaalus oli prantslaseid lausa kuus, kellest Emma pidi maadlema neljaga! Päev algas koheselt hästi, kui esimeses ringis alistus teise minuti algul võimsa heitega esimene prantslanna Adela Achachera.

Päeva teine kohtumine, veerandfinaal Maeva Bonnoti (FRA) vastu, osutus veelgi kiiremaks. Esmalt kontreeris Emma vastase heite waza-ari peale ja siis hoidis vastast veel 10 sekundit selili, mis andis kindla matšivõidu.

Poolfinaal järgmise prantslanna Bleuene Heurteauga kulges üpriski sarnaselt eelneva matšiga, kus Emma teisel minutil kontreeris vastast waza-arile. Viimasel minutil näitas Emma enda maasmaadlusoskusi, kus osavalt kruttis vastase selili ja hoidis tedagi 10 sekundit selili – koht finaalis tagatud!


Finaalis tuli vastaseks ei keegi muu, kui eelmise aasta prantslannast U18 Euroopa meister Leonie Minkada-Caquineau. Prantslanna alustas kohtumist vägagi aktiivselt, meelitades Emmale esimese karistuse. Alates sellest hetkest hakkas Emma domineerima kohtumist. Taktikaliselt maadeldes, hoides survet ja esimesena rünnates, polnud vastasel rohkem võimalusi. Kohtunikud karistasid järgneva kolme minuti jooksul kolm korda Euroopa meistrit, mis tähendas, et kuldne auhind leidis tee Emmani!



Eelmisel aastal jõudis Emma-Melis Aktas küll Euroopa karikaetappidel kolmel korral poodiumile, aga just seda kõige kirkamat medalit auhinnakapis polnud. Emma-Melise suurim eesmärk on jõuda 2028 Olümpiamängudele ja juba seal tegusid teha.

 


Samal ajal osalesid nooremad judokad 900 osalejaga rahvusvaheliselt turniiril Lätis Siguldas:


Kaksikduubliga sai hakkama Kristo Kolossov võites laupäeval U18 vanuseklassis kuldmedali ja päev hiljem U16 vanuseklassis samuti kulla. Veel võtsid rahvusvahelise turniirivõidu August Martin Nurm (U14-66kg, lisaks kolmas koht U16-66kg), Ilja Bezuglov (U16-60kg), Markus Villako (U21-90kg). Teise koha sai Karl-Martin Villako (U18-73kg). Kolmanda koha Joosep Saaremets (U12 +55kg).  



Sigulda tulemused:

I koht: Kristo Kolossov U16-50kg Kristo Kolossov U18-50kg

August Martin Nurm U14-66kg

Ilja Bezuglov U18-60kg

Markus Villako U21-90kg


II koht

Karl-Martin Villako U18-73kg


III koht Joosep Saaremets U12+55kg

August Martin Nurm U16-66kg


Palju õnne kõigile medalistidele. Uued turniirid juba märtsi algul!


354 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page