top of page

Taani ja Hispaania võistlused

Updated: Feb 21, 2023

"Meie kõige tugevamad!" Seda legendaarset Aitado lööklauset teab vist iga judoka. Aga just nii tahaks kokku võtta Olümpiko tegemisi sellel nädalavahetusel. Võisteldi väga kõrgetasemelistel võistlustel ja tulemustest puudu pole. Olümpiko pikk pink on see, kus võistlejaid jagub igasse vanuseklassi.

Kõige esinduslikum võistlus leidis aset Hispaanias, kus toimus U18 Euroopa karikaetapp. Eesti koondist esindasid Olümpiko klubi kasvandikud Emma-Melis Aktas ja Karl Markus Saar. Pettuda ei tulnud, sest nemad kahekesi olid Eesti koondise parimate seas, saavutades vastavalt viienda ja üheksanda koha, teenides Euroopa reitingusse kõvasti punkte.


Taanis toimus samal ajal väga populaarne rahvusvaheline judoturniir Matsumae Cup, kus osales 800 judokat 26st eri riigist Jaapanist kuni Ameerikani. Olümpiko klubi esindas sellel võistlusel erinevates vanuseklassides 16 judokat. Kui pärast kahepäevast võistlust tulemuste tabelit nägime, ei uskunud me oma silmi, sest üle

saja osavõtnud klubi ja riigi seas paiknesime VIIENDAL kohal, jäädes alla Jaapani Tokai Universityle kui ka Kanada koondisele, aga edestades teiste hulgas Suurbritanniat kui ka kõiki Tšehhi tugevaid klubisid.


Olümpiko üldedu panuse selleks andsid eelkõige esikoha võitnud:

U15 -46 kg Sten Trommel

U15 +66 kg Siim Kohver

U21 +100 kg Kabriel Kirna


Finaalis kaotanud, kuid siiski hõbeda teenisid:

U15 -38kg Kristjan Randmaa U15 -42kg Mattias Aal Seeniorid -81kg Joonatan Ristmäe

Pronksi võitles välja: U15 -50kg Krsto Kolossov

Medalite eest südikalt võidelnud, kuid seekord ilma jäänud judokad said järgmised kohad:

4. koht: JAKOB VARES 5. kohad: ROMET VAHTER, ILJA BEZUGLOV, ASLAN MAGOMEDKERIMOV 7. kohad: PÄRT LAAS, KARL-JOHANNES PILT, AUGUST MARTIN NURM 9. kohad: BERT BERG, OLIVER HOLTSMEIER

Viimasel päeval tegime kaasa ka korraliku laagripäeva, kus saime muuhulgas rammu katsuda ka Jaapani judokate vastu ja tõdeda, et sellele tasemele jõudmiseks peab veel väga palju teeningtunde tegema. Ja loomulikult enne koju naasmist kosutasime ennast kohalikus spaas.



340 views0 comments
bottom of page