top of page
Writer's pictureegertehari

Olümpiko vägilane Euroopa meistrivõistlustel seitsmes!

Sel nädalal toimusid Hollandis Haagis judo Euroopa meistrivõistlused U21 vanuseklassile. Vägeva tulemuse tegi Kabriel Kirna, kes oli 2 aastat vanemate vastaste konkurentsis seitsmes.


Sel hooajal juba ka mitmel Euroopa karikaetapil medalini jõudnud Kirna alustas kehakaalus +100kg Ungari sportlase Levente Dobosi vastu liiga uljalt peale minnes ja lasi ennast waza-ari vääriliselt heita. Kaotusseisu jäädes näitas Kirna külma närvi ja surus vastast eksimustele. 45 sekundit enne maadluse lõppu heitis Kirna vastase matile ning fikseeris kinnihoidmise. Ippon ja võit maailmareitingus 15. kohal paiknevale eestlasele.


Teises ringis tuli rinda pista maailma ühe juhtiva judoriigi Prantsusmaa esindaja Mathys Gomes Da Silvaga. Kirna näitas teises matšis vanema ja füüsiliselt tugeva vastase vastu hoopis teisest puust maadlust. Tempokalt liikudes ja pidevalt rünnates pani ta vastase korraliku surve alla. Kohtunikud karistasid prantslast kahel korral, järgnev karistus oleks juba tähendanud Kirna võitu. See pani vastast rohkem ründama ja Kirna oli mitmel korral lähedal vastase heiteürituste kontreerimisele. Vastane ei suutnud suure surve all siiski vigadeta maadlust jätkata ning järjekordne karistus tõigi endaga kaasa Kirna võidu.


Veerandfinaalis kohtus meie vägilane hilisema kullavõitjaga Gruusiast. Paraku siin veel Kirnal seekord varianti ei tekkinud. Medalimatši pääsemiseks seisis Kirna teel ees aser Kanan Nasibov. Kogenum vastane muutis matši väga kinniseks ja võitis karistustega. Kirnale siiski U21 tiitlivõistluste debüüdil väga imetlusväärne 7. koht!


Jakob Vares oli kehakaalus -100kg esimeses ringis vaba. Pääsuks veerandfinaali andis ta kõva lahingu kodupubliku ees väga head maadlust näidanud hollandlasele Joes Schellile, kes alistas oma esimeses maadluses eelmise aasta U18 maailmameistri ja maadles ennast lõpuks välja pronksimatši. Kuigi Vares näitas oma võimekust ja lennutas hollandlast mitmel korral võimsate heidetega läbi õhu, siis seekord õnnestus vastasel hinde väärilist kukkumist vältida. Maadluse otsustas üks Varese tehtud viga, millest tingitud kaotusseisu tal enne maadlusaja lõppu tagasi teha ei õnnestunudki. Kokkuvõttes Varesele oma U21 EM debüüdil 9. koht.


Nii Kirna kui Vares olid alles eelmisel aastal veel U18 vanuseklassis ja on teinud aastaga suure arenguhüppe. Eelmise hooaja U18 EMi 7. kohad said juba U21 vanuseklassi esimesel võistlusaastal asendatud Euroopa meistrivõistluste 7. ja 9. kohaga. Kui treener Priit Bergi käe all treenivad Olümpiko spordiklubi vägilased suudavad jätkata sarnast arengukõverat ka järgmistel hooaegadel, siis võib neilt noortelt meestelt oodata varsti väga suuri tegusid!



Õnnitleme Kabrieli, Jakobit ja treener Priitu vägevate tulemuste puhul!
252 views0 comments

Comments


bottom of page