top of page

Lätist 10 võistlejaga 10 karikat!

Kui eile võtsid omavahel mõõtu rohkem kui sada Olümpiko järelkasvu, siis täna võttis ette teekonna Lätti meie B-klassi koondis. Aluksnes toimus rahvusvaheline kauaste traditsioonidega judoturniir, kus kahel päeval osales ligi 400 judokat. Tagasi koju tulid kõik poisid karikatega.



Puhta töö tegid meie poisid kehakaalus -66 kg. Vastastele ei kingitud ühtegi võitu ja medalite järjekorra panid poisid paika omavahel. Esikoha selles kaalus sai Karl-Martin Villako, kelle vastaseks finaalis oli Gert Vassila, pronksi teenis Maksim Russakov.


Väikese ehmatuse elas üle Ken Marten Saar (-73 kg), kui jäi oma alagrupis alla tugevale Läti judokale. Finaalis kohtusid poisid taas. Seekord võttis Ken Marten ennast kokku ning heitis oma jõulise vastase kohtumise alguses waza-arile. Oskuslikult hoidis ta oma eduseisu lõpuni ja tasuks tuli kuld.


Esikoha võidu poole sammus ka Bert Berg (-60 kg), kes oma vastased üksteise järel seljatas. Ka poolfinaalis asus ta kohtumist juhtima, kuid läks väga uljaks, arvates, et on kohe finaalis, jättis oma jalad hooletult risti ja vastane pühkis poisi ära. Valus ja hooletu kaotus tõi pisara silma, aga andis vajaliku õppetunni, et vastast ei tohi kunagi alahinnata. Lohutuseks Berdile pronks.

Kehakaalus -50 kg läks suurte lootustega maadlema Kristo Kolossov. Alagrupi suutis Kristo kahe võidu ja ühe kaotusega teisena läbida. Poolfinaaliks oli aga püssirohi otsas ja koju sõitis ta pronksiga.

Seljavigastusest taastuv Siim Kohver (-81 kg) sai hõbeda, kuid hea vormi saavutamiseks läheb veel natuke aega.

Kaal -46 kg oli üllatuseks võistlejatest hõre. Head võimalust napsata esikoht ei kasutanud ära Sten Trommel. Temale siis täna hõbe.

Veel olid võistlustules vennad Villakod. Kui vanem vend Markus pidi juuniorite klassis alla vanduma tugevale lätlasele ja sai hõbeda, siis märksa kauem sai madistada noorem vend U12 vanuseklassis. Kaur-Margus teenis -34 kg kaaluvate poiste seas kolm võitu ja ühe kaotuse ning tasuks pronks.


Meie B-kl poisid teevad nüüd kolm nädalat trenni ja valmistuvad rahvusvaheliseks Kyodai turniiriks, mis toimub mai alguses Riias ja kuhu on registreerinud juba väga paljud nimekad võistlejad paljudest Euroopa riikidest.
193 views0 comments
bottom of page