top of page
Writer's picturePriit Berg

Hõbedane Vares Sloveenias

Samal ajal kui Olümpiko kadetid Bulgaarias EMil madistasid, osalesid meie juuniorid Sloveenia väikelinnas Gradecis EK etapil. Kokku oli tulnud päris aukartust äratav seltskond 34 riigist. Kohale oli jõutud isegi Argentiinast, Kanadast ja Ameerika Ühendriikidest.

Jakob Vares ja treener Priit Berg

Järjekordse võimsa etteaste tegi Eesti juunioride koondise liider Jakob Vares. Olümpiko vägilane alistas alustuseks ungari sportlase Mate Lakose. Edasi viis tee kokku Tšehhi Frantisek Lhotzkyga kes on Jakobi jaoks olnud alati ebamugav vastane. Raske matši suutis Jakob enda kasuks kallutada alles lisaajal. Poolfinaalis tuli vastaseks eelmise aasta EM pronks Pierre Ederer Saksamaalt, kelle Jakob ilusate heidetega üsna lihtsalt võitis.


Finaalis ootas ees rumeenlane Rares Arsenie kes oma poolfinaalis võitis väga kiirelt kadettide maailmameistrit Perer Kenderesit. Jakob oli oma finaalivastase selle aasta kevadel korra alistanud. Seekord ihkas rumeenlane revanši ja alustaski finaali tugevate rünnakutega, millest üks ka waza-ari vääriliseks osutus. Edasi surus Jakob kõvasti kuid aeg sai kahjuks enne otsa ja seekord tuli tunnistada rumeenlase paremust.


Foto: Darko Petelinsek/EJU

Siiski tänavu osaletud neljast EK etapist on kõigil Jakob pääsenud finaali, kus teenitud on kaks kulda ja kaks hõbedat. See näitab head stabiilsust mida kinnitab ka maailma reitingus top 5 seas asetsemine.


Kabriel Kirna ja Oliver Holtsmeier tegid küll võitluslikud matšid ja omasid võimalusi, kuid seekord jäid neil võidud vormistamata.


Sloveenias jäädakse veel laagrisse ja juba sellel nädalavahetusel proovitakse oma võimeid meeste hulgas Tallinnas toimuval täiskasvanute MK etapil Tallinn Open.



92 views0 comments

Comments


bottom of page