top of page

Eesti meistrivõistlused, Aluksne turniir

Laupäeval toimusid Tartus U13 vanuseklassi ja veteranide Eesti meistrivõistlused. Olümpiko läks sellele turniirile vastu pisut hõrendatud koosseisus, sest pisikesed vigastused ja haigused võtsid vahetult enne võistlust maha päris mitu tugevat võistlejat. Sellest hoolimata võitlesid Olümpiko noored välja kaks meistrikulda, ühe hõbeda, 6 pronksi ja ühe viienda koha. Poiste üldarvestuses jäi Olümpikole seekord teise koha karikas.



Võeti vägevaid võite tugevate koduste konkurentide üle, kellele varasemalt kaotatud. Saadi ka õpetlikke kaotuseid neilt, keda varem võidetud. Selles vanuses on maadlus veel lapsekingades. Matil pääsevad maksvusele julgus ja pealehakkamine, ehk rohkemgi veel kui tegelikud oskused. Nagu öeldakse, esmalt tuleb jagu saada kõige kõvemast vastasest– iseendast. Tuleb toime tulla ärevusega situatsioonis, kus iga vale liigutus võib tähendada kaotust. Samas peab leidma julguse end avada, võtta riske, otsida ja luua võimalusi rünnakuteks. Tore tõdeda, et meie noored navigeerivad nende karide vahel üha edukamalt ja liiguvad jõudsalt sinnamaale, kus saavad oma parimat maadlust ja tegelikke oskuseid näidata.


Meie veteranide au kaitses seekord ainsana Taavi Tiirats, kes pidas maha mitu tasavägist maadlust ja teenis välja pronksmedali.


Vanemad Olümpiko noorsportlased panid ennast sel nädalavahetusel proovile piiri taga. Lätist Aluksnest tõi Siim Kohver(U16-81kg) koju hõbemedali, Karl Markus Saar(U21-73kg) võitis pronksi ja Maksim Russakov(U18-73kg) ja August Martin Nurm(U16-66kg) jäid seitsmendaks.


Õnnitleme kõiki tublisid võistlejaid ja täname lapsevanemaid toetuse eest nii Eestis kui väljaspool!

Eesti meistrivõistluste tulemused:


I koht


Daniil Titov U13-32kg

Aleks Russakov U13-42kg


II koht


Gerret Hindrikson U13-62kg


III koht


Kaur-Margus Villako U13-35kg

William Lauri U13-38kg

Karl Õun U13-38kg

Markus Laur Ilves U13-62kg

Lisell Lind U13-36kg

Taavi Tiirats V -73kg


V koht


Kretteli Kaasik U13-32kg


Alukse turniiri tulemused:


II koht

Siim Kohver U16-81kg


III koht


Karl Markus Saar U21-73kg


VII koht


Maksim Russakov U18-73kg

August Martin Nurm U16-66kg


159 views0 comments
bottom of page