top of page
Writer's picturePriit Berg

Võitlus U18 koondise koha eest, kompamine juuniorite maailmas

Selliste eesmärkidega läksid möödunud nädalavahetusel võistlustulle meie sportlased Baltimaade meistrivõistlustel, kus osales kadettide ja juuniorite paremik.


Olümpiko esindus Balti meistrivõistlustel 2023

Kui Emma-Melis on juba kõigi varasemate Eesti meistrivõistluste tulemustega tõestanud, et talle siin vastast ei leidu, siis tuleb tõdeda, et ka Baltimaades on seis sama. Järjekordne kuld tõestab seda ja jääb loota, et võiduseeriad jätkuvad ka Euroopas, kus Hispaanias toimub veebruari keskel EK-etapp.


Hea alguse tegi ka Karl Markus Saar alistades konkurentsitihedamais kaalus -73kg oma kaks esimest vastast. Kolmas vastane, kes ühtlasi on Lätimaa esinumber, sai Saarest jagu alles lisaajal. Kahjuks vigastas Saar selles maadluses selga, mis pärssis edasist maadlust.


Alles jaanuaris kadettidest juuniorite vanuseklassi kolinud judokad tulid oma valmisolekut katsetama. Võitluslikud matšid andsid selleks lootust. Jakob Vares(-100kg) alistas esimese vastase kiirelt. Teiseks vastaseks oli maailma juuniorite edetabelis 10. kohal paiknev Läti vägilane Maksim Duinovs, kes alles novembris võitis ühe juuniorite EK-etapi Rumeenias. Varesel puudus igasugune aukartus oma vanema ja nimeka vastase ees. Ta domineeris kogu matši vältel ja väsitas oma rünnakutega vastast ka lisaajal, kuid läks ta siiski nii hoogu, et jättis pärast järjekordset rünnakut oma käe vastasele lohakalt ette ja meister kasutas selle olukorra kohe ära. Valuvõttesse jäämine vigastas Varese kätt nii, et edasi võistlemisel polnud mõtet. Saime aga aimu, et juuniorite paremikuga on ta igati võimeline võistlema.


Ilusa etteaste tegi ka Kabriel Kirna, kes alistas raskekaalus Leedu esinumbri 8 sekundiga. Ainukese kaotuse sai tasavägises heitluses Kirna Läti raskekaallase Janis Strazdinsi käest, kes mullu lõpetas maailma edetabelis kadettides 10. kohal ja sai kadettide MM-il 7. koha.


Südikat maadlust näitas ka kehakaalu vahetav Markus Villako, kes jõudis -90kg kategoorias pronksimatši, kus ootas teda selle aasta Euroopa meistrivõistluste pronksmedalist Maksims Bizans. Tasavägises medalimasis jäi kahjuks peale lätlane.


Meie värsketest juunioritest teenisid 7. kohad Uku Neeme ja Oliver Holtsmeier.


Olümpiko meeskonnast oli võistlustules veel Karl-Johannes Pilt, kes on juuniorite klassis juba aasta jagu võistelnud. Raskusteta jõudis ta poolfinaali, kus aga tuli finaalikoht loovutada tänu õnnetule arusaamatusele kohtunikuga. Mõlemad sportlased kuulsid kohtuniku matši peatavat käsklust „matte“ ning lõpetasid maadluse. Kohtunik polnud siiski tegelikult seda käsklust andnud ning Pildi vastane sai sellest esimesena aru ja võttis enam vastupanu mitte osutava Pildi vastu kinnihoidmise. Pronksi eest tuli Pildil vastamisi minna suvel noorteolümpial pronksmedali võitnud Läti judoka Matis Zeilaga. Noorteolümpial Zeila käest kindla kaotuse saanud Pilt sai nüüd magusa revanši ja tasuks kolmanda koha.


Lätis tehtud võitluslikud matšid annavad lootust veel paremateks tulemusteks tulevikus.
150 views0 comments

Comments


bottom of page