top of page
Writer's pictureAndre Seppa

Olümpiko tulevikulootused Sloveenia U15 karikaetapil!

Siis kui Eestis toimusid jaanipäeva pidustused, võistlesid Olümpiko kolm noort vägilast, August Martin Nurm, Mattias Aal ja Romet Vahter,  Sloveenias Hoces U15 Euroopa karikaetapil.


Esimesel päeval sai tuleristsed Mattias Aal (-46kg), kes alistas 8 sekundiga puusaheite abil horvaadi Basici. Veerandfinaalis tuli vastaseks Nagy Ungarist. Kohtumine oli põnev, kus võimalusi jagus mõlemale poolele. Pikema õlekõrre tõmbas siiski välja ungarlane. Lohutusringis sai Mattias veel kätt proovida Sloveenia judoka Kholodoviga, mis nagu eelminegi matš oli vaatemänguline, aga lõppes jällegi napi vastase paremusega.


Teisel päeval sai esimesena matile Romet Vahter (-55kg), kes vinges heitluses alistas sloveeni Malgaj Alexi. Teises ringis pidi Vahter tunnistama  võistluse kõige tihedaimas konkurentsis ungarlase Koronczay paremust. Kuna vastane poolfinaali ei jõudnud, oli Rometi võistluspäev läbi.


Kõige edukam Olümpiko judoka oli August Martin Nurm, kes maadles end välja lausa pronksimatšini! Esimeses ringis pidi Augustile alla vanduma kindlalt Vinkovic Karlo Horvaatiast. Veerandfinaal Maks Cebulj vastu oli pingeline viimaste sekunditeni, kuid lõppes Augusti napi kaotusega. Hiljemalt pärjati see sama sloveen ka turniiri võitjaks.


August jätkas võitlust kolmanda koha eest lohutusringis, kus kõige pealt loputas ungarlast Szepvölgyit ja hiljem tsehhi judokat Adameci. Võimalusterohkes pronksimatšis pidi August tunnistama horvaadi Andrici  nappi paremust. Augustile väga tubli viies koht!


Kuna võistlusareen suur ja võistluse nimi veelgi suurem, oli sportlaste esimese matšivõidu tähtsus vägagi oluline. Saadi enda pabinast üle ja suudeti anda endast maksimum järgmistes ringides.

Tulemustest tähtsam oli võimalus treenida kahel päeval Kodokan treeneri, Mukai Mikihiro, käe all. Jaapani treener õpetas judo filosoofiat, mis avas lastele silmad, kuidas treenitakse spordiala sünnimaal.


Kordaläinud reis – edukas võistlus, veelgi edukamad treeningud, hängimine koos Barra judokatega, maailma avastamine!




Sel nädalal on fookus juba uutel turniiridel! Nimelt neljapäev-reede-laupäev-pühapäev toimub U18 Euroopa meistrivõistlused, kus võistlustules Kristo Kolossov (neljapäev), Bert Berg (reede) ja Emma Melis Aktas (laupäev-pühapäev).

Lisaks võistlevad meie juuniorite trio Holtsmeier-Vares-Kirna Sloveenia U21 Euroopa karikaetapil.


Soovime kõigile edu ja õnnestumisi!

117 views0 comments

Recent Posts

See All

Sportlasetipendiumi saajad

Selle hooaja sportlasestipendiumi saajad on: Aslanbeg Magomedkerimov Emma-Melis Aktas Jakob Vares Sportlasestipendium on sportlasele...

Comments


bottom of page