top of page
Writer's pictureAndre Seppa

Emma-Melis Aktas U18 Euroopa meistrivõistlustelt viies koht!!

Bulgaarias Sofias toimuvatel U18 Euroopa meistrivõistluste kolmandal päeval sai matile ka meie medalilootus Emma-Melis Aktas. Loos lihtne ei olnud. Kuigi esimeses ringis sai Emma asetuse tõttu koheselt 16. parema hulka, kohtus ta seal tugeva venelanna Kira Safonovaga. Matš oli pingeline, Emma oli hinnetele kogu aeg lähedal, aga jäi hoopis lõpuks ise 2-1 karistustega taha. Lisaajal sai Emma vastasele teise karistuse ja lisaaja neljandal minutil leidis ka otsustava waza-ari väärilise heite.


Veerandfinaalis tuli vastu Prantsusmaa teine number, võistluste viienda asetuse saanud, Emma Feuillet-Nguimgo. Koheselt karistati vastast vale haarde hoidmise eest. Kolmandal minutil sai prantslane teise karistuse passiivsuse eest. Aktas üritas edasi ja kolmas karistus polnud kaugel, aga siiski sai vastane matši sisse tagasi. Kohtumine sõudis jällegi lisaajale, kus vahepeal anti Emmale kägistustehnika sooritamise eest Ippon, mis võeti aga kohtunike laua poolt tagasi. Siis tegi Emma suure heiteürituse, mille vastane kontreeris. Vastasele anti waza-ari, aga videokorduse pealt oli näha, kuidas vastane juba oli kukkumas ja siis kasutas enda selga, et Emmat heita - skoor tühistati. Matš oli kestnud 13 minutit, kui meie Emma tegi otse haardest eduka skoorilise rünnaku. Emma poolfinaali!



Nelja parema hulgas tuli vastu valitsev Euroopa meister Leonie Minkada-Caquineau Prantsusmaalt. Kuigi aasta algul suutis Emma prantslannat alistada, siis sel korral oli jaksu võrdselt pusida kaks minutit. Eelmised pikad lisaaja matšid andsid tunda ja füüsilist jaksu enam polnud. Kolmandal minutil kontreeris vastane Emma heiteürituse waza-arile ning viimasel minutil pidi Emma alistuma kägistustehnikaga.


Emma liikus edasi pronksimatši, kus vastu tuli Kristyna Kaszperova. Kahjuks antud kohtumises mängis rolli eelnevad pikad matšid ja Emma ei suutnud vastase jõulisele tehnikaüritusele piisavalt vastupanu osutada ja kukkus Ipponile. Seekord Emmale viies koht!


Olümpiko klubi eestvedajale, Andre Seppale, meeldis Emma võitluslikkus, kui ta kallutas lisaaja matšid enda kasuks. Järgmine kord tuleb lihtsalt matšid endale lühemaks maadelda, et jõudu ja värskust oleks ka viimasteks kohtumisteks. Kuidas seda teha, arutatakse treenerite kambaga läbi ja viiakse teadmised Emmale.

Puhkust Emmale ei tule. Järgmine nädal toimub Tallinnas täiskasvanute Euroopa karikaetapp, kus Emma saab end proovile panna.

89 views0 comments

Recent Posts

See All

Sportlasetipendiumi saajad

Selle hooaja sportlasestipendiumi saajad on: Aslanbeg Magomedkerimov Emma-Melis Aktas Jakob Vares Sportlasestipendium on sportlasele...

Коментари


bottom of page